Порака од анонимен поддржувач

„Све мојт да се прифатит, и шиптарите можит некако, ама педери никогаш.. Најгадно нешто“. “Што повеќе педери, толку повеќе слободни женски за нас стрејт дечките” Не ми е гајле дали ќе има повеќе девојки за вас стрејт дечките, или што ти е гадно повеќе или помалку. Ама гајле ми е за себе. Гајле ми е…

Видео „За нација без дискриминација“

„Овој проект е вистински исчекор во унапредувањето на човековите права на ЛГБТИ луѓето“ – Душко Миновски Комисијата за заштита од дискриминација заедно со Х.Е.Р.А. – Асоцијација за здравствена едукација и истражување и Коалицијата „Сексуални и здравствени права на маргинализираните заедници“, на 17-ти ноември 2015 година, во ЕУ Инфо Центарот организираше промотивен настан за промоција на видео спотот ,,За…

Имаш протокол, пријавувај!

3. Комисијата има подготвено форма во која подносителите можат да поднесат претставка за заштита од дискриминација, но Комисијата ќе прима и разгледува претставки кои не се доставени во пропишаната форма. Формуларот се наоѓа во прилог на овој протокол. (Формуларот содржи и сексуална ориентација како основ за заштита од дискриминација). Комисијата за заштита од дискриминација, на…